Cabinete Stomatologice Brasov | Tel: 004. 0723. 189. 428 | Luni - Vineri: 8:00 - 20.00
Languages:
Home > Servicii si tratamente stomatologice > Implant dentar, Implanturi dentare > Avantajele sistemului BICON

Avantajele sistemului BICON
Constructia si designul implantului BICON

Spre deosebire de alte tipuri de implant ,sistemul BICON este format doar din doua parti: implant si abutment. Nu contine suruburi, nu exista forte de torsiune.
Nu necesita insurubare.
Imbinarea intre implant si abutment se bazeaza pe imbinarea intre 2 conuri cu aceasi inclinare(de aici si denumirea Bicon).
Imbinarea pe con (prin frecare),este una dintre cele mai sigure imbinari, daca forta de strangere(impanare) este suficienta si cuplul de materiale corect ales.
Un exemplu de imbinare con pe con foarte cunoscuta este imbinarea pivotului cu fuzeta la orice autoturism.
Pentru persoanele care erau pasionate de mecanica si au cunostinte relative, din fata blocului pe cand lucra vecinul la Dacia lui, isi aminteste ca pentru a scoate un pivot din fuzeta se folosea o presa speciala iar cine nu avea asemenea presa muncea cu ciocanul intens si nu era sigur ca putea sa scoata piesa.
Alt exemplu de imbinare pe con sunt prezoanele rotilor de la autoturisme,elicea unui vapor.

Calitatea materialului
Calitatea materialului este cel mai important factor pentru osteointegrarea implantului.Un implant foarte bun este acela care permite o osteointegrare rapida si cresterea osului in jurul implantului.Titanul este materialul care permite cea mai buna osteointegrare.
La ora actuala majoritatea implantelor se produc din Titan dar puritatea titanului este diferita de la o firma la alta.
Spre deosebire de multe alte sisteme ,implantul Bicon este fabricat din aliaj de Titan foarte pur a carui suprafata este tratata cu plasma sau hidroxiapatita(special pentru oasele cu dnsitate mica).
Fabricarea se face computerizat de catre roboti fara interventia umana ,de la inceputul procesului pana la impachetare, folosindu-se freze din acelasi aliaj cu implantul, astfel evitindu-se contaminarea cu alte metale a suprafetei de titan.
Aceasta ajuta la acceptarea foarte buna de catre organism a implantului prin evitarea reactiei alergice la diferite metale.
Sunt triplu ambalate in ambalaje sterile evitindu-se contaminarea inainte de amplasarea lor in gura.

Design si constructie
Designul acesta cu aripioare nucu surub ajuta la osteointegrare prin faptul ca nu taie in os. Nu exista forte de tensiune la nivelul osului.
Sistemul BICON a produs unul din cele mai scurte implanturi fabricate vreodata cu lungimea de 5mm.
Datorita acestui lucru implantul Bicon poate fi folosit in foarte multe situatii clinice fara a apela la aditii osoase,sinus lifting sau alte interventii chirurgicale suplimentare.

De ce implant Bicon?   |   Pret implant ; Preturi implanturi ; Cost implanturi ; Costuri implanturi
  • Home
  • Prezentare Cabinet
  • Servicii si tratamente stomatologice
  • Turism Dentar
  • Programari
  • Oferte speciale
  • Lista de preturi
  • Contact